Sa radošću možemo kazati da na poziv Ministarstva Privrede Kantona Sarajevo naša firma je dio delegacije koja će Bosnu i Hercegovinu predstaviti na ovoj najvećoj svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai.


Najveća svjetska izložba EXPO 2020 Dubai koja se u periodu od 1. oktobra 2021. do 31.marta 2022. godine održava u Dubaiju je mnogo više od same prezentacije 192 zemlje svijeta.

EXPO 2020 Dubai predstavlja trenutno najveću globalnu platformu historije, kulture, tradicije, običaja, naučnih i tehnoloških dostignuća, različitosti i uvjerenja.

Prostor na kome se održava EXPO 2020 Dubai veličine je 4,5 km2 i podjeljen je u tematske distrikte: Mobility, Opportunity, Sustainability, Jubilee, Al Forsan koji se nalaze oko centralnog prostora Al Wasl Plaza. Unutar svakog od distrikta nalaze se paviljoni država učesnica. Zanimljivo je da je vlada ujedinjenih Arapskih Emirata za države koje samostalno nisu aplicirale za učešće na EXPO 2020 Dubai izgradile paviljonske prostore i finansijski pomogle učešće kako bi na taj način održali jedinstvenu svjetsku izložbu na kojoj prisustvuju sve zemlje svijeta.


Paviljon Bosne i Hercegovine smješten je u Opportunity Distriktu, nedaleko od dva vjerovatno najatraktivnija paviljona Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija. Unutrašnjost paviljona u segmentima predstavlja sva prirodna i društvena bogatstva BiH, ali i našu kulturu, tradiciju, etnologiju, kao i brojne specifičnosti po kojima je BiH poznata.

Delegacija BiH broji 80 kompanije iz cijele Bosne i Hercegovine, koje tokom svojih posjeta Ujedinjenim Arapskim Emiratima imaju mogućnost da predstave svoje proizvode i usluge ne samo domaćem tržištu, nego i svim zemljama učesnicama EXPO
2020 Dubai.

Čast i zadovoljstvo nam je bitio dio naše delegacije, te ćemo na najvećem svjetskom sajmu nastojati predstaviti našu zemlju i firmu u najboljem svjetlu. Naš glavni moto je Green ventilation i Sustainbility – breathing air is essential for life. U sklopu naše prezentacije će biti predstavljeni svi našu proizvodi i inostrani uspješno završeni projekti.