Ko smo mi

 Firma Prunus d.o.o Sarajevo osnovana je 1996. godine u Sarajevu i nalazi se u privatnom porodičnom vlasništvu.

Glavni segmenti poslovanja:

  • Proizvodnja ventilacionih kanala i opreme (pravougaoni i spiro ventilacioni kanali, prigušivači buke, vanjske ventilacione žaluzine, gravitacione žaluzine, haube i drugo),
  • Isporuka, transport i ugradnja KGH sistema,
  • Radovi na puštanju u rad i automatskoj regulaciji sistema,
  • Održavanje i servisiranje sistema,
  • Prodaja filtera zraka za sisteme ventilacije,
  • Dezinfekcija ventilacionih sistema i prostora sa najmodernijom opremom.

O Prunus Air Systems

Od samog početka Prunus d.o.o. se bavi proizvodnjom ventilacionih kanala i opreme, građevinskom limarijom i ugradnjom KGH sistema u sve vrste objekata. Danas zapošljava 35 radnika .

Kompanija posjeduje proizvodni pogon površine 1200 m2 i novu upravnu zgradu. Posjedujemo komplet mašina za savremenu proizvodnju i obradu lima i čelika, uključujući i plazma CNC i spiro mašinu (proizvođači Spiro, Wammes, Sente i drugi).Firma ima moderan vozni park i svu opremu za montažu KGH sistema u svim uslovima.

Firma Prunus radi na tržištu BiH od samog početka poslovanja, te smo najviše prisutni u segmentu zdravstveno-medicinskih objekata, farmaceutske, auto i druge industrije, hotela, garaža, šoping i sportskih centara itd.

Firma je od samog početka prisutna i na inostranim tržištima, sa izvozom naših proizvoda i sa ugradnjom cjelokupnih KGH sistema. Radili smo na projektima za tržišta Velike Britanije, Švedske, Crne Gore, Kosova. 

Posebno smo ponosni na uspjesno obavljeni projekat u  2019. godini u Ruandi za investitora One&Only/Mirage Dubai, na izgradnji jednog od najboljih hotelskih resorta u Africi. Ovaj dvogodišnji, vrlo zahtjevan projekat po pitanju organizacije, logistike, transporta, rada u novim uslovima i slično, uspješno smo završili, te  predali  investitoru na dalju upotrebu kompletne mašinske instalacije (grijanje, hlađenje, ventilacija, plin, priprema sanitarne i bazenske vode).

Od 2020.godine firma uspješno radi i na tržištu Njemačke, gdje izvozimo naše proizvode za projekte Siemensa i General Electrica preko firme Wend noise control. Krajnji korisnici naših ugrađenih proizvoda  su SAD, Njemačka, Peru, Rusija, Uzbekistan itd. 

Naziv:
Prunus Društvo za trgovinu,inženjering, konsalting i marketing d.o.o. Sarajevo

Godina osnivanja:
1996.

Broj radnika:
35 radnika

Proizvodni uslovi :
Proizvodni objekat 1200 m2
Komplet mašina za savremenu proizvodnju i obradu lima i čelika uključujući plazma mašinu, kao i obradu bravarskih materijala.
Magacin repromaterijala i opreme.

Montažni uslovi :

Ospobljeni I opremljeni timovi za sve montažne radove
Kompletan vozni park za transport i distribuciju proizvoda.

Preuzmi

Catalogue design: Minou Design

Naši partneri

KONTAKTIRAJTE NAS

+387 33 781 750
+387 33 695 168

Kasindolska 77
Ilidža – Sarajevo