Devlogic

Opis radova

Isporučen je sistem ventilacije velikom open space kancelarijskog prostora i sala za sastanke. Sistem se sastoji od rekuperatora topline koji ima stepen efikasnosti povrata energije cca 70-80%, inverter split sistema sa jednom unutrašnjom kanalskom i vanjskom jedinicom. Ugrađen je i novi sistem ventilacije kuhinje i toaleta.

http://www.devlogic.eu/

Ama Adriatic Ilijaš

Opis radova

Industrijska ventilacija kompletne fabrike sa lokalnim odsisom sa radnih mjesta, kao i cjelokupne proizvodne hale. Radovima je obuhvaćeno projektovanje, izrada , transport i ugradnja kompletnog sistema. Urađen je dizajn i izrada odsisnih industrijskih hauba,napravljenih od pocinčanog lima. (dimenzije 5×1,2 m – komada 22).

Fabrika obuće Bolia Lukavac

Opis radova

Projektovanje, izrada, isporuka i ugradnja sistema odsisne ventilacije proizvodnog pogona. Sistem se sastoji od lokalnog odsisa sa radnih mjesta i ventilacije kompletne hale. Kapacitet centrifugalnog ventilatora je L= 8000 m3/h.

Detaljnije

Radovima je obuhvaćena dizajn i izrada odsisnih radnih kutija (plenuma ) i odsisnih radnih hauba. Radovima je obuhvaćeno preprojektovanje i radovi na sistemu tlaka (prepravka postojećih fan coil uređaja).

Centar za srce Tuzla

Opis radova

Ugrađeno je preko deset sistema ventilacije za prostore bolnice (tri operacione sale, intenzivna njega i drugi popratni prostori). Izvršena je ugradnja i puštanje u rad deset klima komora sa rashladnim mašinama, te su ugrađena tri operaciona laminar stropa.

ASA Restoran Sarajevo

Opis radova

Izrada, isporuka i ugradnja sistema ventilacije, klimatizacije i grijanja restorana i kuhinje. Sistem se sastoji od klima komore kapaciteta L= 3500 m3/h, elemenata automatske regulacije,cijevnog i kanalskog razvoda, regulacionih i distributivnih elemeneta. Sistem ventilacije kuhinje se sastoji od zidne kuhinjske nape i odsisnog krovnog ventilatora. Sistem grijanja i hlađenja restorana se sastoji od fan coil uređaja i cijevne mreže.

KCUS Sarajevo

Opis projekta: Naša firma je učestvovala u više projekata u sklopu CMB-a i to na radovima na sistemima ventilacije, klimatizacije, građevinske limarije i medicinskih gasova medicinskih i pratećih prostora. Niže su navedeni veći projekti:

Terapijski odjel nuklearne medicine i Prostori za Pet/CT scaner, etaža 04 CMB:

Isporuka i ugradnja sistema ventilacije u sklopu kojeg su ugrađene i puštene u rad dvije higijenik klima komore (kapacitet 8550 i 4220 m3/h), šest klima ormara (najveći je kapaciteta 7000 m3/h i 17 kW za prostor CT aparata), pocinčanih ventilacionih kanala 1800 m2 i  drugo.

Oftamološka i Klinika za plastičnu hirurgiju, Interventne sale i Presurizacija evakuacionih i sigurnosnih liftova, etaža 14, 15 i vertikale CMB:

Ugrađeno pet klima komora (tri higijenik i dvije standardne), askijalni duplex ventilatori kapaciteta 21.000 m3/h, dva kompleta aksijalnih duplex ventilatora kapaciteta 55.000 m3/h, pocinčanih ventilacionih kanala 2500 m2 i drugo.

Operacione sale (ukupno deset), Intenzivna njega, Reanimacija, Sterilna jezgra i drugi prostori, Etaža 06 i 07 CMB:

Ugrađeno je deset operacionih laminar stropova, izvršena je montaža svih elemenata za distribuciju zraka, te je ukupno napravljeno i ugrađeno 7000 m2 pocinčanih ventilacionih kanala.

DIP odjel patologija, laboratorije i drugi prostori:

Isporučena je higijenik klima komora kapaciteta 6700 m3/h, odsisni ventilatori, te kompletan distributivni i regulacioni sistem.

Projekti UNDP-a – Laboratorije Podhrastovi BS2, BSL3 i MDR, laboratorije za dijagnostiku tuberkuloze:

Isporučen i ugrađen kompletan sistem ventilacije laboratorija i popratnih prostora. Ugrađene su ukupno tri higijenik klima komore, pocinčani i inox ventilacioni kanali, inox filterska kućišta i drugo. Sistemom se ostvaruje razlika pritisaka između prostorija. Slične sisteme smo radili i u  bolnicama u Banja luci, Bijeljini i Bihaću.

 

U sklopu radova u KCUS-u  su uspješno  implementirani  i naredni projekti: Rekonstrukcija KUM-a, Rekonstrukcija hemodijalize,  Sterilna soba bolnica Jezero i drugo. Uspješno je izvršena i izgradnja Bolnice Jagomir u Sarajevu.

Izazov ovih projekata je bila ugradnja sistema prema strogim higijenik normama za medicinske prostore namjene: operacione sale, laboratorije, sterilne sobe i drugo.

Bolnica Orašje – Operaciona sala

Opis radova

Ugradnja dva laminarna OP stropa u dvije operacione sale u renoviranom dijelu bolnice. Montažni radovi se sastoje od sastavljanja stropa, određivanja pravilne pozicije, montaže glavnog dijela i recirkulacionih modula, montaže Hepa i predfiltera, rasvjete, zaštitne OP deke, probno puštanje i mjerenja parametara, vizualizacija i izrada protokala i zapisnika.

Izazov

Izazov ovog projekta je bio u radu sa svjetski renomiranim Investitorima, te u montaži jako kompleksne i zahtjevne opreme za ventilaciju medicinskih prostora. U ovom projektu je veliku ulogu imao stručni nadzor Investitora i naša iskustva sa ranijih sličnih projekata (Plava bolnica Tuzla, Centar za srce Tuzla i KCUS CMB Sarajevo9.

Al Jazeera – BBI Centar

Opis projekta

Izrada i ugradnja sistema ventilacije agregatskog postrojenja i zaštitnog zvučnog zida koji je barijera širenju buke.