Firma Prunus d.o.o. Sarajevo osnovana je 1996. godine u Sarajevu, BiH, sa sjedištem u ulici Kasindolska cesta broj 87, Ilidža.
Osnovne djelatnosti firme su: inžinjering, projektovanje, proizvodanja i izvođenje mašinskih instalacija - ventilacija, klimatizacija, grijanje, te prateći elektro radovi i automatska regulacija.
Tokom razvoja firme, otvorili smo modernu proizvodnu liniju za proizvodnju ventilacionih kanala (pravougaoni i spiro program), elemeneta ventilacionog sistema (distributivni i regulacioni), građevinske limarije i bravarije. Proizvodni pogon se je smješten na 700 m2 površine.
Firma ima oko 25 uposlenih, a od toga 3 diplomirana mašinska inžinjera, te je koncipirana na način da ima sektor projektovanja, tehničke pripreme, operative, pravne službu i službe finansija i računovodstva.

Uz dugogodišnje iskustvo stečeno kroz veliki broj domaćih i međunarodnih projekata, znanje i zalaganje, te kontinuirano praćenje svjetskih standarda i normativa u oblasti KGH instalacija, postali smo pouzdan i siguran partner investitorima, projektantima i drugim izvođačima mašinskih instalacija.

Project Image

about_us_1

RUSMIR ŠKALJIĆ

Vlasnik i osnivač 

 

about_us_8

MUHAREM MUJEVIĆ

Tehnički rukovodilac

 

about_us_7

MUGDIM ŠKALJIĆ

Direktor

 

about_us_5

ELVIR ČOMAGA

Tehnički rukovodilac

 

about_us_3

VEDAD ŠKALJIĆ

Tehnički direktor

 

about_us_5

ADI ŠKALJIĆ

Pravna služba

 

This post is also available in: English (English)